Heimdall Kickstarter

Helaas is onze Kickstarter-campagne niet zo succesvol afgelopen als we gehoopt hadden. Langs Kickstarter kan de ontwikkeling dus niet gefinancierd worden, maar we zijn druk bezig om langs alternatieve wegen financiering te verkrijgen. Het filmpje hierboven geeft een prima weergave van wat Heimdall kan doen.

Heimdall - The Family Guardian

De ouderdom komt met gebreken. Dementie of lichamelijke gebreken komen bij veel ouderen voor en kunnen vervelende of gevaarlijke situaties tot gevolg hebben.

Familie en zorgverleners van deze ouderen maken zich vaak zorgen over hun welzijn. Gaat het wel goed met ze? Liggen ze niet al dagen onopgemerkt op de grond? Heimdall houdt een oogje in het zeil en neemt daardoor een deel van de zorgen weg.

De Heimdall detecteert afwijkend gedrag, dag en nacht, en waarschuwt tijdig partners, familie of de thuiszorg als er iets fout gaat. Zo kunt u ze met een gerust gevoel achterlaten na elk bezoek, en kunt u zeker zijn dat mocht er iets gebeuren, u hier snel van op de hoogte gesteld wordt.

Heimdall detecteert ook dingen buiten zijn gezichtsveld. Door kennis over welke deur waar naartoe leidt kan het belangrijke informatie afleiden, zoals of iemand ' ochtends opgestaan is en 's avonds naar bed gegaan is, nu toch al erg lang in de badkamer is of al uren aan het wandelen is.

Heimdall biedt

Zekerheid

De zekerheid dat je weet dat alles in orde is.

Privacy

Heimdall respecteert de privacy - er worden alleen gegevens verzonden naar familie of zorgverleners als er een gevaarlijke situatie gedetecteerd wordt.

Monitoring

Als er iets gebeurt worden familie of zorgverleners hiervan direct op de hoogte gesteld zodat ze snel kunnen handelen.

Valdetectie

Heimdall biedt betrouwbare valdetectie die de responstijd na een val terugbrengt, maar niet lastigvalt met valse alarmen.

Veelgestelde vragen

Wat is de doelgroep van Heimdall?

Heimdall is gericht op ouderen die bijvoorbeeld dementie hebben of een vergroot risico op vallen hebben. Hiervoor maakt het niet uit of zij thuis of in een woonzorgcentrum wonen.

Wat detecteert Heimdall?

Heimdall wordt aan een muur of aan het plafond gemonteerd en neemt vanaf die positie de omgeving op. Dit zal meestal een slaapkamer zijn maar ook in andere omgevingen kan Heimdall een uitkomst zijn. Alle bewegingen en geluiden in de omgeving worden gedetecteerd en geanalyseerd. Met behulp van slimme algoritmes wordt vervolgens bepaald of dit normale of abnormale signalen zijn en op basis daarvan wordt eventueel een notificatie verstuurd.

Hoe gebruik ik Heimdall?

Heimdall is makkelijk te gebruiken. Na montage aan het plafond of muur en het aansluiten van de stroomkabel, gaat de rest van de configuratie via de gebruiksvriendelijke app op smartphone, tablet of laptop. Met de app is in te stellen wie gealarmeerd wordt en in welke situatie. Als er toch problemen zijn zal Enacer graag ondersteuning bieden.

Hoe werkt de valdetectie?

In het beeld dat binnenkomt worden mensen gedetecteerd en bekeken of zij zich in een onnatuurlijke houding of locatie bevinden. Ook worden plotselinge bewegingen gedetecteerd. Daarnaast worden hulpkreten of andere geluiden die duiden op onheil gesignaleerd en gerapporteerd. Ook bij onverwachte langdurige afwezig zal een notificatie verstuurd worden.

Wat wordt er opgenomen?

Beeld en geluid in de omgeving van Heimdall wordt geregistreerd en geanalyseerd. De gegevens worden echter niet opgeslagen en ook niet verzonden, alle analyses gebeuren op het apparaat zelf, zonder menselijke tussenkomst. Hierdoor is de veiligheid en privacy gewaarborgd.

Zijn er randvoorwaarden voor het gebruik?

Weinig. Er is een vrije plek met zicht op het bed of een andere locatie nodig, bij voorkeur aan de muur of het plafond. Heimdall heeft ook een stroomaansluiting nodig, en voor het versturen van de meldingen is een internetverbinding nodig. Dit kan zowel bedraad als draadloos.