Enacer

De vraag naar slimme oplossingen die zorg goedkoper en efficiënter maken wordt versterkt door een veranderende samenstelling van de bevolking welke resulteert in een veranderende zorgbehoefte en bezuinigingen in de zorg. Enacer werkt aan doelmatige oplossingen die dit mogelijk maken zonder concessies te doen aan de kwaliteit van de zorg.

Enacer is een jong bedrijf gespecialiseerd in techniek en kunstmatige intelligentie met hart voor zorg. Wij ontwikkelen hulpmiddelen die ouderen in staat stellen veiliger en onafhankelijker thuis te blijven wonen tegen lagere kosten. Met onze producten verhogen wij de efficiëntie van de thuiszorg en bieden we het oogje in het zeil dat steeds meer nodig wordt door de gebreken die ouderdom met zich meebrengt.

Producten

Heimdall
Heimdall is een intelligente camera die aan een muur of het plafond gemonteerd wordt in de slaapkamer en het slaapgedrag analyseert en detecteert wanneer de persoon in beweging komt. Afhankelijk van de situatie worden hulpverleners of mantelzorgers gealarmeerd zodat zij tijd in kunnen spelen op de situatie.
Kijk op de productpagina van Heimdall voor meer informatie.RITA
RITA is een robot in de vorm intelligent houten tafeltje dat ontwikkeld wordt door Enacer voor de ouderenzorg. Het tafeltje assisteert door het brengen van medicatie, eten en drinken en kan gebruikt worden voor het op afstand in de gaten houden van een ouder persoon. Bovendien stelt RITA familie en vrienden op laagdrempelige wijze in staat om een virtueel bezoekje af te leggen door middel van videobellen en het op afstand besturen van de tafel.
Kijk op de productpagina van RITA voor meer informatie.

Team

Enacer bestaat uit een team van 4 enthousiaste ondernemers met ruime ervaring met het ontwikkelen van slimme technologiën en robotica.

Egbert van der Wal

Egbert van der Wal

Software Architecture

MSc Kunstmatige Intelligentie
Egbert van der Wal

Christof Oost

Christof Oost

Mechanical Engineering

Ing. Werktuigbouwkunde
BSc Kunstmatige Intelligentie
Christof Oost

Amir Shantia

Amir Shantia

Science Officer

PhD kandidaat Kunstmatige Intelligentie
Amirhosein Shantia

Ron Snijders

Ron Snijders

Electrical Engineering

Ing. Electronic Product Design
MSc Kunstmatige Intelligentie
Ron Snijders